sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Paradoxul ultracentralului

Desi locuiesc intr-un oras relativ... mic si cu 100 de ani in urma cursului normal al vietii, acum vreo 2 ani am aflat ca sunt prea tare, frate: locuiesc in zona ultracentrala cool Pictures, Images and Photos Deci, frate, eu fraiera ca la vremea aia nu mi-am facut un tricou pe care sa scrie: 400 euro/ mp. Faceam furori rollEyes Pictures, Images and Photos

Dar uite ca incet- incet, ma bucur de beneficiile zonei ultrasupermegacentrale in care traiesc de 15 ani. Stiti vorba aia cu Tica si Tache? Cam asa e si la mine.

- Dupa ce mi-am tras internet (cu greu, dar foarte greu) acum 3 ani si ceva, am internet/telefon/TV doar cand are muschiu' lu' RDS chef. Si cheful lu' nenea RDS e cam la reduceri.

- Ca sa fie combinatia perfecta, in 80% din nopti, avem cate o pana - doua - trei de curent. Aproape fara exceptie. Si daca ati sti cum e sa te trezesti pe la 5 dimineata in piuitul scurt dar ascutit al telefonului fix si trancanitul multifunctionalei care atunci cand se conecteaza la sursa de curent, porneste singura. In fiecare zi, da-i, seteaza din nou ceasul electronic, ceasul de la cuptorul cu microunde, insa cu certitudinea ca vei face acelasi lucru si a doua zi. In ultima vreme, am taiat de pe lista de setari repetate cuptorul cu microunde. Si-asa nu ma uit la ceasul aluia rollEyes Pictures, Images and Photos

- Pe la noi pe strada trec toate ambulantele, desi asta e de inteles, ca doar stam la 500 m de spitalul de urgenta, dar asta nu ma impiedica sa le urasc sunetul si luminile care pt mine sunt de-a dreptul sinistre. Nu mi-or fi de ajuns alea pe care le aud 7-8 ore pe zi la facultate, cladirea fiind conectata cu a spitalului?

- Tot pe la noi pe strada, trec si toate tirurile, camioanele care nu au pe unde sa treaca dinspre partea estica spre cea sudica a orasului, pentru ca nu exista o centura sudica, ci doar una nordica. Si cum trec asa mastodontii aia, simt in masele fiecare groapa in care calca, pentru ca da:

- Strada noastra e numai gropi, sapaturi astupate-resapate-reastupate, incat si beat sa vii acasa si iti dai seama ca esti aproape.

Dar, frate, aici se muta toti "avutii", zona fiind probabil in trend.... Mai nou, avutii nu prea mai sunt romani si asta face locul si mai interesant si mai.... colorat (in amenajari, comportament, limbaj... in fine.. m-ati inteles voi).

Sunt eu ciudata daca in viziunea mea, un cartier din ultracentral ar trebui sa fie si unul exemplar? Adica, frate, n-am pretentii de VIP, ca doar v-am spus, nu de mult am aflat de statutul cartierului in care locuiesc... dar parca nici asa semi-jungla... nu?

Niciun comentariu: